Beroende på vad man ska använda ett anteckningsblock till inom företaget så kan det vara ett exceptionellt sätt att synas på och marknadsföra sig med. Oavsett om man ska ha anteckningsblock som är dedikerade till en viss målgrupp, som till exempel kunder på en mässa eller till den egna personalen, så är det bra att köpa anteckningsblock som är designa utifrån företagets grafiska profil. Det vill säga att helst bör anteckningsblocken vara i de färger som företaget går i linje med, om det är något visst mönster som förknippas med företaget, en slogan och företagets logotyp.

Målet med ett grafiskt utformat anteckningsblock är att när utomstående ser blocket så ska man direkt kunna förknippa det med vilket företag som har gett ut det. Med en snyggt utformad grafisk profil lägger också människor företaget lättare på minnet då dom har något konkret att förknippa företaget med.

Anteckningsblock med företagets specifika grafiska profil är alltid en god idé oavsett vem användaren är eller vilket tillfälle som blocket ska användas. Oavsett om det är personalen som ska ha och använda på en konferens eller om personalen ska ha block som håller länge så är det alltid bra reklam. Likaså att dela ut till potentiella kunder antingen vid kundbesök eller vid mässor och kundevent så är det bra reklam. De allra flesta har nytta av ett anteckningsblock till något vilket gör att blocket ofta kommer till användning och därmed syns.

Man kan alltid ta kontakt med sin leverantör för att se hur man kan utforma anteckningsblocken och vilka möjligheter som finns. Vilka färger som går att välja mellan och vilka valmöjligheter som man har. Allt för att få anteckningsblocken specificerade och utmärkande för just ert företag. Tillsammans kan man då komma fram till vilka block som passar till vilket ändamål samt arbeta fram en bra grafisk profil.