Många företag deltar ofta på olika mässor och evenemang för att synas och marknadsföra sig. Det kan handla om att visa upp sina produkter, träffa sina kunder, träffa samarbetspartners och konkurrenter eller informera om sina tjänster. Alla som någon gång har varit på en mässa vet att det ofta är många företag som har en monter och som tävlar om att fånga besökarnas intresse.

För att fånga besökarnas intresse kan man gå tillväga på olika sätt.

Har man en riktigt fin, unik och intressant monter så blir ofta besökarna automatiskt nyfikna på vad det är för något och de kommer fram och vill se mer, man får då en chans att presentera företaget. Eller så lockar man besökare till sin monter genom att göra något praktiskt vilket ofta är populärt. Det kan handla om att låta besökarna prova på ens produkter, delta i en tävling eller provsmaka om det är något ätbart. Just ätbart är ytterligare ett sätt att locka besökare, det kan handla om antingen något ätbart som man säljer i sin monter eller helt enkelt bara en skål med godis, snacks eller något fikabröd.

Ett annat sätt för att locka besökarna till sin monter på en mässa är att dela ut gratisprodukter. Många tycker att det är lockande med grejer som är gratis, något som man givetvis ska nyttja när man får chansen. Det kan vara en person som står precis vid monterns ingång och delar ut give aways till förbipasserande eller att man får någon present om man köper något. En bra grej att dela ut till förbipasserande är en miljövänlig tygpåse med företagets logotyp på, gärna också i en fin färg som går i företagets linje. I påsen kan det till exempel ligga ett fint anteckningsblock med tillhörande penna, allt med företagets logotyp och färger. Alla dessa saker är sådant som kommer till användning för mottagaren och som har lång hållbarhet och därmed ger exponering under lång tid framöver.