När man har bestämt sig för att köpa in anteckningsblock till sitt företag så har man tagit det första steget. Man har bestämt vilken typ av produkt som behövs. Sedan fortsätter behovsanalysen ytterligare och man måste fundera på vilken typ av anteckningsblock som man har behov av. Vilken typ av anteckningsblock som man har behov av varierar beroende på ändamål och målgrupp. Är det personalen själva som ska använda anteckningsblocken? Är det kunderna som ska få ta del av anteckningsblocken? Ska anteckningsblocken användas dagligen till vardagliga arbetsuppgifter eller ska de användas till ett specifikt möte eller evenemang? Beroende på vem som ska använda blocken och hur frekvent de ska användas så varierar behovet av kvalitet.

Oavsett vem målgruppen är och i vilken sammanhang som anteckningsblocken ska användas i så är det alltid en god idé att personifiera blocken. Det vill säga att utforma blocken på ett sådant vis att det förknippas med företaget. För att göra det kan man köpa anteckningsblock med tryck och som är i färger som går i linje med företagets färger. Kanske man har speciella färger på sina kläder, i sin logotyp eller på sina bilar, anteckningsblocken bör matcha med resten av företagets grafiska profil.

Nästa beslut att ta är valet av leverantör. Det finns många olika leverantörer av olika profilprodukter så som anteckningsblock med tryck och det kan vara svårt att välja. Sortimentet kan dock variera kraftigt mellan de olika leverantörerna liksom priset. Därför kan några leverantörer falla bort redan efter behovsanalysen då de inte kan uppfylla det behovet som finns. Det är alltid fördelaktigt att jämföra olika leverantörer för att hitta en bra slutprodukt som går i linje med företagets grafiska profil och det behovet som ska fyllas. Generellt brukar tsreklam.se ha ett stort utbud av produkter och bra möjligheter att designa sina egna anteckningsblock.